Τεό Θεοδωρίδης
Σε δεκαοκτώ χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε το διάσημο μοντέλο Τεό Θεοδωρίδης για εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών στη χώρα μας. Το δικαστήριο έδειξε επιείκεια στο 34χρονο μοντέλoμε το ελαφρυντικό ότι είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών.
Μετά από μια δραματική συνεδρίαση που διήρκεσε περισσότερες από δώδεκα ώρες ολοκληρώθηκε χθες στο Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης η δίκη του –πρώην– δημοφιλούς μοντέλου. Τόσο ο συνήγορός του όσο και ο ίδιος από την πρώτη στιγμή τόνιζαν ότι ο 34χρονος ήταν χρήστης κοκαΐνης πολλά χρόνια. Αυτόν τον ισχυρισμό αποδέχθηκε και η έδρα του δικαστηρίου, κι έτσι το μοντέλο γλίτωσε τα ισόβια.
Όπως δήλωσε στην εφημερίδα Espressooσυνήγορός του, Σάκης Κεχαγιόγλου, «εκφράζω την ικανοποίησή μου, γιατί το δικαστήριο έκρινε τον Τεό Θεοδωρίδη όπως πραγματικά είναι. Δηλαδή ένα άρρωστο νέο παιδί, εξαρτημένο από τα ναρκωτικά. Πιστεύω ότι το δικαστήριο εκτίμησε ορθά τα πραγματικά περιστατικά και εξέδωσε μια απόφαση αντίθετη σε μια ατελή επιστημονική ιατροδικαστική έκθεση. Πιστεύω ότι στο εφετείο θα έχει καλύτερη τύχη».
Η περιπέτεια του Θεοδωρίδη ξεκίνησε πριν από περίπου ένα χρόνο, όταν προσπάθησε να εισαγάγει μέσω κούριερ από την Κολομβία στη χώρα μας περισσότερα από 4 κιλά κοκαΐνη. Οι αρχές εντόπισαν και κατάσχεσαν το φορτίο των ναρκωτικών, αλλά ο 34χρονος κατάφερε να διαφύγει στη Βουλγαρία. Λίγες ώρες αργότερα συνελήφθη από τις βουλγαρικές αρχές στο αεροδρόμιο της Σόφιας, την ώρα που επιχειρούσε να διαφύγει στο Ντουμπάι με πλαστό διαβατήριο. Στη συνέχεια ενημέρωσαν τις ελληνικές διωκτικές αρχές, οι οποίες ζήτησαν την έκδοσή του.
Η είδηση της σύλληψής του είχε πέσει σαν κεραυνός εν αιθρία στον χώρο της showbiz, ενώ από την πρώτη στιγμή βρισκόταν στο πλευρό του οι γονείς του, η πρώην σύζυγός του και πολλοί φίλους του, καθώς όλοι γνώριζαν την εξάρτηση του μοντέλου από την κοκαΐνη.